22 August 2016

Tsuji Cooking school Japanese cuisine - 1






My speciality is French cuisine but it was extremely interesting to learn professional Japanese cuisine.  I've learned about its philosophy and brief technique at Tsuji culinary school in Osaka for Japanese cooking training this summer for five days.

I'm familiar with Japanese cooking because it's my culture but the professional training far different and difficult from home cooking.  It was absolutely eye opening experience for me.

The first day is to take Japanese broth: dashi and how to fillet a simple fish.  Also the way to grill fish in grill.

「辻調理学校・通信講座日本料理」今年は辻調の日本料理のスクーリングに参加した。和食は日本人なのでよく分かっているつもりだが、プロの料理は独学でしか知らなかったので、勉強になった。包丁の握り方、持つ姿勢、刃の入れ方からフレンチとは全く異なる。全てが目から鱗の経験だった。

辻調はプロ養成学校なので、家庭料理とは別格な素材を使って教わる。料理自体も家庭料理とは一線を画している。板前経験のある素晴らしい技術のベテランの先生ばかりで、学ぶことが多かったし、とても厳しかった。

1日目は鯵のおろし方、出汁の引き方、つみれの作り方、煮物の煮方、串打ちの仕方、ご飯の炊き方を学んだ。

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