"Local vegetable Nibitashi"
「ローカル野菜の煮浸し」
"Sesame Tofu"
「ごま豆腐」
"Crab creme croquettes"
「カニクリームコロッケ」
"Duck roast with Japanese sauce,
Mustard lotus roots"
「鴨の和ロースト、辛子蓮根」
"Clear soup"
「お吸い物」
"Rice with Shirasu white bait"
「しらすご飯」
"Creme caramel"
「焼きプリン」
I made Japanese dinner for friend's couple for the first time in Singapore. Since it's very hot in Singapore, I haven't been making much of Japanese food these days. There were some mistakes of the dishes yet it was relatively successful dinner.
I should have sliced the Sashimi by myself but I asked the fish shop, it was a bad idea. The best sashimi was Sea urchin from Hokkaido.
「和食のディナー」久しぶりの和食でおもてなしをした。シンガポールで和食を作るのはそれほど難しくないが、気候的に合わないので作る機会が減っているのかもしれない。
私は和食のおもてなしの中では、カニクリームコロッケをメインにすることが多い。和食の献立で、揚げ物無しではおもてなしするには少し物足りない。しかし、天ぷらは来客中に揚げる暇がない。カニクリームコロッケは、私は蟹から茹でて作るのでとても手間がかかるので、来客の際にしか作らないとっておき料理。来客直前に揚げておいて、オーブンで保温しておけば衣はサクサクだ。
今回の刺身は北海道のウニがとても美味しかった。他は、柵で買ったので自分で切ればよかったと後悔した。久しぶりに作った胡麻豆腐は、練りすぎたのか少し固かった。
This looks really amazing!!
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