14 June 2010

Ika no Shinjo


"Shinjo" is name of the Japanese style of minced and formed ingredients.  It can be with shrimps, tofu or vegetable you like and they can be steamed, fried or boiled.  This is some calamari, shrimp, egg white, sake and dashi mixed in food processor and added some corns then fried in oil.  If you have a small food processor, this is very easy and very tasty dish to make.

これはイカのしんじょ。イカ割合で2/3とエビ1/3と卵の白身1個、出し醤油と酒を少々入れてフードプロセッサーで挽き最後に缶のコーンを入れた。片栗粉を少しまぶしてから素揚げした。レモンを絞って頂く。イカのみでもよいと思う。簡単なのに驚く程美味しいので是非トライして頂きたい。

ちなみに私はこのブラウンのマルチクイックを多用(ほぼ毎日使用)している。ひき肉もケーキもポタージュもこれ一台で出来て本当に優れもの。値段も1万円くらいでかなりお得だと思う。修行していたフレンチレストランでも殆どこれで用が済んでいた。回し者では無いがとてもお得で料理の幅がかなり広がるので、絶対に持つべき。

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