23 June 2010

Soya sauce marinade bacon













This is pork ribs "le lard" soaked in soya sauce for one day and dried for two days then steamed till it becomes tender.  It don't exactly know how to make the bacon in Chinese way, but because I see the bacons are hung to dry in front of the small restaurants in Hong Kong, so I imitated those.

香港の小さな料理店の店先にはよくマリネした(?)ベーコンやガチョウの丸焼きを干してある。私は未だ広東料理を習った事はないが、街を観察して思った。パンチェッタは塩とハーブにマリネした肉をじっくりと乾燥させたもの。それらを参考にしたのが写真の醤油漬け豚バラ蒸し。

醤油、酒、生姜に1日マリネし、冷蔵庫の中にトレイとラックを置いて2日干した。本式流にキッチンに干すつもりでいたのだが、なんとも蒸し暑く、風通しも悪いので冷蔵庫の中で乾燥させた。それを食べる前に柔らかく蒸して頂く。味が凝縮されてとても美味しかった。日本の質のよい豚バラで作ると尚美味しいだろう。

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