18 June 2010

Poulet a l'estragon


























I love the flavor of Estragon.  It match perfectly with "Poulet Roti" and any other chicken dish.

Coat the chicken breast with some flour and saute in oil, then sprinkle dash of white wine and cover the pan to let the meat cook through.  Prepare the chicken stock on the side.  When the cooking is done, pour the stock over the chicken pan, then also add some chopped tarragons.  It's also taste good to put some lemon juice in the sauce.  However,  it's very important to put the tarragon in the very end, right before you serve, otherwise the color darkens with the acidity of the wine.

これは「鶏胸肉のタラゴンソース」。フレッシュなタラゴンは日本にはあまりなじみの無いハーブだが、私はこの香りが大好き。タラゴンは淡白な肉によく合うハーブで、豚のローストやチキンの丸焼きにも合う。独特の香りがするので、好き嫌いは別れるかもしれない。

胸肉に塩こしょうをして小麦粉をまぶしてソーテーする。さっと白ワインを一振りして、フライパンのふたをし、ゆっくり火を通す。チキンストック(チキンコンソメを湯に溶いたもの)を用意しておく。肉に火が通ったらチキンストックを肉のフライパンに入れ、最後にタラゴンのみじん切りをかける。ソースにはレモン汁を加えてもおいしい。タラゴンは皿を出す直前に入れなければ、直ぐにワインやレモンの酸で変色してしまうので、要注意。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.