Casual French Dinner
**
Salad au chevre chaud
Terrine de st Jaques a la sauce chou fleur
*
Boeuf carottes
*
Creme caramel au Satsumaimo
I held very casual dinner the other day to invite close friends. Since I didn't have much time for this I made the dishes that I can serve easily. Though in fact I made Terrine the night before. It's important to cook terrine in advance so it settle in the fridge.
カジュアルフレンチディナー
**
温シェーブルのサラダ
ホタテのテリーヌ・カリフラワーのソース
*
牛肉の人参煮込み
*
サツマイモのキャラメルプリン
少し前にカジュアルなおもてなしをした。おもてなしと言えるような料理はテリーヌだけで、他は普通の家庭料理だが、気軽に食事会が出来てよかった。テリーヌは形が落ち着かせるために前の晩に作った方がよい。冷凍のホタテや海老を常備しておけば、いつでも出来て便利だ。
サツマイモのプリンはたまたまサツマイモをペースト状にしていたものを持ち合わせていたので、合わせてみた。実は当日は写真を取り忘れていたので、翌日の夫用のお料理で撮影。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.