06 September 2015

Summer home dishes 1

"Okura in dashi"
「オクラのお浸し」

"Kanpachi carpaccio"
「カンパチのカルパッチョ・梅味」

"Bitter mellon with pork"
「ゴーヤと豚の炒め物」

"Satoimo yam with minced chicken sauce"
「里芋の鶏そぼろ餡」

"Kibinago tempura"
「キビナゴの天婦羅」

"Grilled aubergine with tomatoes"
「焼き茄子とトマト」

"BBQ chicken wings"
「鶏手羽焼き」

"BBQ Onigiri"
「焼きおにぎり」

「馬刺しのミョウガちらし」

"Vegetables in Goma shoyu"
「野菜のごま醤油和え」


I love to cook in Japan because there are so many seasonal ingredients.  I cooked a lot of tomatoes and aubergine this time.

「実家料理」今年の夏はトマトと茄子をよく使った。8月上旬は猛暑で野菜も魚もそこそこのものしかなかったが、日本は季節の食材が沢山あって楽しい。自分用記録です。

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