10 April 2016
Chicken tonic soup
I had a bad cold in Japan and not feeling well for a week so I tried Chinese tonic soup for the first time. To be honest I'm not a believer of Chinese medicine but I've tried for curiosity.
There were about ten kind of Chinese herbs with one spice bag. I cooked it with a small chicken. The result, I thought the smell was way too strong to me. It tastes ok but not delicious..
「薬膳スープ」風邪の治りが悪かったので、薬膳スープを作ってみた。シンガポールでは、スーパーに薬膳スープのパッケージが沢山あるので、質の良さそうなものを選んで試してみた。大きなスパイスバック1つに10種類くらいの薬膳が入っていた。それを小さめの鶏と一緒に2時間ほど煮る。
今回の薬膳の組み合わせは、それほど独特なものではなく一般的なものだと思う。しかし木の皮?みたいなものもあり、こんなもの入れて大丈夫かな?と思っていたが、結果私には匂いがきつすぎた。
恐らく、スパイスバックが余計だったかと思う。漢方の匂いが強烈で、スープも濁って好きでなかった。私には合わなかった。色々と乾物を入れるのも、サムゲタンまでは美味しいとは思うが、これは馴染みがなくて難しい。
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.