11 April 2016

Ondeh Ondeh - Kim Choo Kueh Chang



Ondeh Ondeh is one of the popular Peranakan sweets in Singapore.  I've got to known this sweets by food television program I've watched on Singapore Airline.  This shop is very famous Peranakan confectionary in my neighbourhood.

In my first glance I was not comfortable with the colors of this desserts but since I've get to know how it's made on TV, I've tried it for once.  Then I really loved this dessert.  It's soft rice cake with palm sugar inside and coated with coconuts.  It' not too sweet and absolutely delicious.

「オンデ・オンデ」シンガポール航空の機内ビデオで、うちの近所で有名な店の特集番組があり「オンデオンデ」の作り方を知った。素朴でとても新鮮に作られているを知り、早速買ってみた。これがとっても美味しかった。ココナッツに包まれたパンダン(草)風味の餅で、中にヤシの黒糖が入っている。日本の餅より甘みは低いが、絶妙に美味しい。

近所の「金珠」という有名なプラナカン(マレーと華僑の融合した文化)の店は、主にちまきを作っている店だが、たくさんのスィーツを売っていて、人気店なことは知っていた。スィーツは求肥のような米粉で作ったものが主だが、色が奇抜で買ったことがなかったが、オンデオンデは感動の美味しさだった。

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