I think you can never talk about Singapore's local food without Laksa. Laksa is coconut based seafood rice noodle. When first time I had this dish, I was very surprised with the way they eat this dish... they only serve spoon no chop sticks.. but noodle is not long so you can eat with spoon. I was not impressed with this for the first time but it made me feel like coming back again. Then I'm hooked on this.
「ラクサ」シンガポールのローカル料理でラクサはホッケンミーと同様に代表的なものだ。マレー系の料理で、ココナッツベースのシーフードの米麺。米麺(ビーフンではなく、太いもの)を合わせるのが絶妙で、スープは濃厚なのに麺が軽いので、そんなに重くない。
その米麺は短くスプーンで食べられる。この店には箸はなく、スプーンで食べる。全てが今までに無い感覚で初めは腑に落ちなかったが、また食べたくなる美味しさで、よく行く店になった。「328カトン・ラクサ」はプラナカンが多いカトン地区の有名店。
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