This is my original curry with lamb meat balls with vegetable curry sauce. I really loved the taste and it was a great success. My husband cannot take much spicy foods so I make this with very mild curry powder.
「ラムカレー」自作の野菜カレーソースにラム肉のミートボールを合わせてみた。ラムのこくとカレーソースがマッチしてとても美味しかった。
シンガポールにはマレー料理、インド料理とカレーベースの料理がとても多い。マレー系のカレーは全てサンバルソースがベースになったもの。マレー系の方はイスラム教なので鶏肉か魚のカレー。インドの方は牛肉は言語道断だが豚も食べない。インドカレーは鶏かムトンが一般的で、ベジタリアンが圧倒的に多い。だが、マレー系もインド系もかなり太っている人が多く、健康に良い料理とは言えないだろう。。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.