08 June 2018

Samosa lunch



I've tried to make the samosa for the first time.  The filling is ham, onion and potatoes.  It was probably because I mixed the dough in a machine that the dough became slightly tougher than I thought.  I should have pounded the dough with hands.

I also made Indian vegetable dish with cauliflower.  It had a nice Indian flavour and I really loved it.  Though overall I thought that I need to salt more in Indian dishes than I expected.

「サモサ・ランチ」サモサとはインドのコロッケのような揚げ物。中身はポテトや豆やマトンの挽肉など。私はハムと玉ねぎを炒めてじゃがいもを加えた。皮は軽くこねたつもりだが、機械こねしたのがいけなかったのか、少しヒキが強すぎる感じになってしまった。パスタ用に作ったトマトソースを付けて食べたら美味しかった。

カリフラワーはインドのスパイスをベースにしたインドの野菜料理。香りがよく美味しい。インド料理はベジタリアンが多いのだが、思ったよりかなりの塩を使う。スパイスの香りが強いので、それに打ち勝つくらいの塩がいるという感じ。西洋料理などの塩加減だと物足りなく感じるのだ。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.