09 December 2016

Bo Gyoza




I usually shape Gyoza dumpling as shape of a crescent moon but I made different way this time much more simple way, just to fold it in three way and cut the both edge.  Bo means bar in Japanese.  The stuffing is same; minced pork, minced Chinese chives, garlic, ginger and spring onion, seasoned with salt, oyster sauce, Chinese wine, pepper.

「棒餃子」いつもの包み方ではなく、三つ折りにして両端を少し切り落とした棒の形で焼いてみた。普通のものより平たい形なので、両面を押し付けて焼いてカリッとさせたのが特徴だ。

シンガポールには時々しかニラが売っていないので、餃子にはネギを入れる事が多い。ニラと言えば香港で主流の黄ニラが一番美味しい。今回は青唐辛子と生姜をみじん切りしたものを酢に漬けた唐辛子酢と一緒に頂いた。これ以来気に入って使っている調味料で、酸っぱさと辛さがやみつきだ。

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