Nashi lemak is a simple rice dish in Malay culture. I think it's like Onigiri for Japanese. I realized that the fried fish in the Nashi lemak is so tasty that I tried to make it myself. This fish has strong bones so it's not easy to eat but they're very tasty.
「ナシ・レマック」これはマレー系の料理の朝ごはん。ココナッツミルクとパンダンリーフで煮たご飯に、揚げた「いりこ」、小魚のフライ、サンバル(チリペースト)をバナナの皮に包だもの。日本のシャケおにぎりの豪華版だろうか。
シンプルだが深く、店によって、米、魚、サンバルのすべての味が違う。私の中では、シンガポールので一番好きなものなので色々試している。今のところ伝統的にバナナの皮で包んであるものが美味しいという結論だ。先日自分で魚の素揚げを自分でも作ってみた。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.