21 December 2016
Vongole bianco
I've tried this local clams for the first time. Whenever I buy clams outside of Japan I always wash them in salt water density of sea water for few hours to clean inside and let it out sands.
This clam was good enough to make a vongole binanco but not tasty enough.. I believe that the clams in hot sea water is not as good as in Japan or in Europe.
「ヴォンゴーレ」いつもは見ない貝を見つけた。長くヴォンゴーレをしていなかったので久しぶりに作ってみた。長く作っていなかった理由は貝があまりないから。赤道近くの南洋には貝はあまりいないのか、シンガポールでは、小ぶりの赤貝みたいなもの以外あまりみたことがなかった。
海水濃度の塩水で2時間ほど洗った後に料理した。味は貝の味がそれなりに美味しかったが、うまみが薄い。食感は柔らかくてイマイチ。だが、合わせた中国パセリが絶妙に合って美味しかった。
結論はこの貝は香港流の豆豉炒めが合う貝だと思った。香港のハマグリも美味しいが、日本のアサリは酒で蒸すだけで美味しい。あの磯の香りとうま味に勝つものは世の中にそうないと実感する。
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.