This is a wonderful dish that is very easy to do in Singapore. There are many kind of fresh and inexpensive small fish in Singapore market, I can make such a luxurious seafood dish with less money here. The soup tastes better with more kind of fish and seafoods.
I didn't use saffron but used sweet paprika for the flavor. I also made Aioli which is like mayonnaise sauce with garlic and lemon.
「スープ・ドゥ・ポワソン」シンガポールや香港は小魚の種類やイカ、カニ、エビが豊富なのでブイヤベースのような種類が沢山要る海の料理がとても安価にできる。独自のブイヤベースのようなものを作ってみた。サフランの代わりにハンガリーのスィートパプリカを使ったが、コクがあってとても美味しくできた。
魚は三枚おろしにして、身の部分は最後にさっと湯がく程度に煮る。イカもエビも火を通しすぎたら美味しくないので、野菜と魚の骨やエビの頭からとった出汁をベースに具はさっと煮るのがコツだ。
写真に見切れてないが、アイオリを作るのがとても大事。アイオリはにんにく入りのマヨネーズソースのようなもの。トマトベースのスープと相性が抜群だ。
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