06 December 2016

Japanese brunch






I made Japanese style of brunch dish at home for the first time.  I make Japanese dishes as I'm Japanese but I've been only making it for the dinner.  This is because my husband is not willing to have fish flavored dishes like miso soup or salt salmon for the first meal of the day.

I made him ham & egg and I made simple Japanese morning dishes.  Mostly I wanted to enjoy white rice with Umeboshi pickles.  Miso soup is shredded daikon radish with carrots and Age.  I used Shishu miso and Saikyo miso.

「和の朝ごはん」先週末のブランチは初めて和食を作ってみた。夫は和食は好んで食べてくれるが朝ごはんは事情が違う。一日のはじめの料理での出汁の香り(魚のにおい)は特に苦手に感じるそうなので、二人の朝食としては今まで作ったことがなかった。

何はともあれ、急に白ご飯が食べたくなって、旅館朝食風な簡単料理をしてみた。私は昔ながらの酸っぱい梅干しが大好きだ。甘くて水っぽい熊本の米によく合う。大根、人参、揚げの味噌汁は信州味噌に西京味噌を少し足したらコクが出てとても美味しかった。大根おろしとちりめん山椒も美味しかった。

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