02 September 2010

Chicken Curry













Japanese people love curry and rice and they make it at home very often.  Few hundreds kind of already made curry sauce are sold in Japan.  Curry is originally from India, and it brought to Japan by English about two hundred years ago.

I have few curry recipe of my own but this one is easiest and delightful.  First, you have to have good quality of curry powder mix.  Remove the skin of tomato in hot water.  Saute minced garlic and ginger in olive oil then add some curry powder.  Add sliced chicken breast then aubergine in the sauce and add one half cup of chicken stock.  The stock is better if it's from cube and dissolve in half quantity of water to thicken the sauce.  Add tomato in the end and cover the pan until it cooks.

この「夏野菜のチキンカレー」はとても簡単に出来る即席カレー。ご飯にかけるカレーというより、おかずとして食べて美味しいさっぱりしたもの。私は元々あまりカレーが好きではないのだが、最近カレールーを使って作るカレーに胸焼けするようになったので、カレー粉のみで作るようになった。先ずカレー粉のブレンドセット(無印のは割といい)などのよい質で香りの高いカレー粉を用意する。

多めのにんにくと生姜のみじん切りを多めのオリーブオイルで炒め、香りが出たらカレー粉大さじ1、2杯を入れて軽く炒める。鶏胸肉か、ささみのそぎ切りを入れて炒めて茄子を入れる。チキンコンソメを半量の湯で溶いておき、コンソメとトマトの湯向きを入れてふたをする。トマトから水分が出るので、水を入れすぎてじゃぶじゃぶにしないのがポイント。

全体にしっとり火が通るまで10分くらい中弱火で煮る。小麦粉を入れていないが、茄子に火が通り、とろっとするのでとろみを付ける必要は無いような感じがする。もう少しとろみが欲しい方はカレー粉を炒める時に小麦粉を足すとよいと思う。

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