03 September 2010

Salade de chevre chaud aux Mures


Blackberries match perfectly with goat cheese.  I made some sauce for the base of the bread and to make some dressing.  Lightly cook the berries with small amount of balsamic vinegar and blackberry jam but try not to make the sauce sweet.  Place the sauce with the goat cheese and make the dressing by adding some salt and olive oil.

「ブラックベリーとヤギのチーズのサラダ」フランスパンにヤギのチーズを乗せて焼き、それをサラダと一緒に頂くのは典型的なブラッセリーのメニューなのだが、今回はそれにブラックベリーを加えてみた。

ブラックベリーの酸味と香りがヤギのチーズに良く合う。見た目も可愛らしいので、おもてなしにはよい一皿だと思う。ブラックベリー4、5個をバルサミコ酢とブラックベリージャムで煮てソースを作った。パンの下に敷き、残りには塩をオリーブオイルを加えてドレッシングにした。ケチらずにもう少し上質なチーズをたっぷりのせたらよかったな、と思った。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.