This fried rice is speciality of my hometown Kumamoto. "Takana" is the pickled Takana leaf that are grown in
Mount Aso. I really love the flavor of Takana leaf which somehow smells like iron and they are sour but it bring very nice flavor when you fry them with oil.
「高菜ご飯」は熊本の郷土料理。高菜の漬け物を油で炒めてご飯にまぶすだけなのだけれどもとても美味しい。高菜はほのかな酸味と何となく鉄の匂い?みたいな独特の風味があって油炒めするととても美味しい。
前回帰国した時に買ってきた高菜漬けで作ってみたのだけど、独りで「なつかし〜!美味しい!」と感動しながら食べ過ぎてしまった。懐かしい料理というテーマで白魚のフライと枝豆を添えた。白身魚のフライは小学校の給食でよく出ていた料理。枝豆は冷凍だけどいつ食べても懐かしいし美味しい。
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