This is one of the most simple pasta dish. I found the key of making of pasta with cream without fuss, is to use the boiled pasta water to adjust the thickness of the sauce. I usually use creame liquid; 35% whipping cream about 75ml per person, 150 ml for two.
First to start cooking pasta in boiling water on large pot. Saute the slices of poitrine fumee well in frying pan, then add slices of mushrooms. Saute them well to concentrate the flavor then add a small ladle of boiling pasta water and continue to concentrate the flavor. Then add cream, salt and pepper then reduce the liquid. Stop the heat of the pan, then arrange boiled pasta immediately. Add some pasta water if you want to make the sauce more soupy.
「ベーコンとキノコのクリームパスタ」イタリア料理は素材自体の味と手際で勝負するところが和食に似ている。材料はベーコン(味が良いもの)、キノコ、クリーム、塩こしょう。
家庭ではパスタにもコンソメを使用する方もあると思うが、時々そのような調味料を使わない料理をおすすめする。化学調味料入りの出汁や醤油、コンソメを多用していると本当に自然からとった味との違いが分からなくなる、それどころかそれ無しでは物足りなくなってしまう。今回の料理、ベーコンとキノコともに良くだしの出る素材であるから余計なものを加える必要はない。
First to start cooking pasta in boiling water on large pot. Saute the slices of poitrine fumee well in frying pan, then add slices of mushrooms. Saute them well to concentrate the flavor then add a small ladle of boiling pasta water and continue to concentrate the flavor. Then add cream, salt and pepper then reduce the liquid. Stop the heat of the pan, then arrange boiled pasta immediately. Add some pasta water if you want to make the sauce more soupy.
「ベーコンとキノコのクリームパスタ」イタリア料理は素材自体の味と手際で勝負するところが和食に似ている。材料はベーコン(味が良いもの)、キノコ、クリーム、塩こしょう。
家庭ではパスタにもコンソメを使用する方もあると思うが、時々そのような調味料を使わない料理をおすすめする。化学調味料入りの出汁や醤油、コンソメを多用していると本当に自然からとった味との違いが分からなくなる、それどころかそれ無しでは物足りなくなってしまう。今回の料理、ベーコンとキノコともに良くだしの出る素材であるから余計なものを加える必要はない。
鍋でパスタを茹でる。フライパンに油を敷かずにベーコンをソテーする(日本のベーコンは脂が少ないので、オリーブオイルなどでソテー)。脂が出てたらキノコをソテーする。十分にソーテーして味を凝縮させる。更にパスタのゆで汁をお玉半ほど入れてソテーし、水分を飛ばしてキノコとベーコンを馴染ませる。クリームを入れる。35%のホイップ用で1人分75ml程を足して更に煮詰める。フライパンの火を止めて茹でたパスタと合える。クリームソースの濃度はパスタのゆで汁で好みの具合に合わせるとよい。
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