15 April 2011

Sole sauce poivre rouge


This is Yellowfin sole saute served with red bell pepper sauce.  Fresh sole is expensive in Hong Kong but I found this frozen package from Australia for reasonable price.  Frozen fish doesn't taste as good as fresh fish but it's good to make fritters or dish like this.

To make belle pepper sauce, I roasted pepper in gas and removed skin.  Then saute slice shallots in olive oil.  Add roasted bell pepper and some chicken stock and cook until it becomes very tender.  Then ground the stock with barmix to make it smooth then season with salt.

「カレイのソテーパプリカソース」香港でカレイや平目はあまり無くとても高価だが、割りと安価なオーストラリア産の冷凍を見つけた。冷凍の魚は生ものには勿論かなわないが、水分をあまり気にしなくてもいい料理法、ソテーのソース掛け、油を多く使うフリットなどでは美味しく頂ける。

パプリカのソースは先ずガスに魚焼きの網をして直火でローストする。冷水にとって皮を焦がしてむく。一方でエシャロットをソテーし、パプリカ、チキンストックを加えて柔らかくなるまで煮込む。最後にバーミックスでブレンドして塩で味付けする。

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