16 April 2011
Sesame Mayonnaise Chicken salad with mint
Because I had a lot of mints the other day I thought of this dish. This is also the alternative of Salt Chicken; marinated chicken fillet with salt and sugar. This might look a strange combination but it was no bad. Most of my dishes are made from a combination of available ingredients of my fridge because I don't go out to shop to make one dish usually. The sauce is made from Japanese kyupi mayonnaise, sushi vinegar and shabushabu sesame sauce.
「胡麻マヨネーズのチキンサラダとミント」ミントを沢山頂いたのでミントを使ったサラダを作ってみた。私は大抵の場合一つのものを作る為に買い物に出かけないので、買い物の日以外は無理にでも家にあるもので作る。これも本来はミントとビーフのサラダを作りたかったが、冷蔵庫に無かったので、鶏のささみで作った。
鶏のささみを塩鶏の要領で砂糖と塩でしばらくマリネし、蒸す。サラダはMache「マッシュ」とキュウリとミント。胡麻マヨネーズソースはしゃぶしゃぶのゴマだれとキューピーマヨネーズを合わせたものを寿司酢で溶いたのも。
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.