18 January 2012

Salt pork belly with cranberry sauce


I found bags of cranberry from the U.S. on bargen after christmas.  I think that cranberries grows only in north america.  I've never seen it in France.  Cranberry is extremely sour berry, so you have to add a lot of sugar to make sauce; actually you cannot eat it fresh because it's too sour and bitter.

I matched the sauce with long hour strewed salted pork belly.  I think it was a good combination though it was not perfect because cranberry's sourness and added sugar to adjust the sourness became strong taste for the sauce with meat.

「豚バラの塩漬けとクランベリーソース」アメリカから輸入されている生クランベリーがクリスマス後に値下げされていたので、懐かしくなってクランベリーソースを作ってみた。クランベリーはヨーロッパでは見たことがないので、北アメリカにしかないベリーなのではないかと思う。クランベリーの特徴は、酸味が強く、生では食べられない。故にかなり多めに砂糖を加えて煮なければ料理にならない。

クランベリーを砂糖を加えて煮たものを少量とり、豚肉の煮汁を加えてのばしたソースを作った。よかったけれど、完璧ではなかった。やはり酸味が強いので、それを補うだけの砂糖を加えると味がかなり濃くなる。残りはジュースに出来るように煮詰めてシロップにした。炭酸水やウォッカで割って楽しんでいる。

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