19 November 2013
Russian herring and beets salad
This is one of the most known Latvian dish that I was eating very often in New York. It's difficult to find good quality of smoked herrings or mackerel here so it's not easy to create this one. This time I made with smoked mackerel. The layer is smoked fish, boiled potato, shredded boiled beets and mayonnaise.
「ロシア風ニシンのサラダ」これはロシアではとてもよく食べられているラトビア料理だが、ヨーロッパを始めロシア語圏以外の国ではあまり知られてない。ニューヨークに住んでいた時に、ロシア人街のデリでよく買っていた。このサラダにはニシンか鯖のスモークが欠かせない。美味しさの決め手は脂ののった魚のスモーク。今回スーパーでたまたま鯖のスモークを見つけたので、十数年ぶりに作ってみた。
鯖のスモークはイマイチだったが、鯖のスモーク、茹でたジャガイモ、おろした茹でたビーツ(パックのもの)を層に敷き詰めて上からマヨネーズをたっぷりかける。このとりあわせが、何とも言えなくとても美味しい。私にとっては懐かしい味。
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.