05 January 2014

Round eye with mushroom and cheese sauce


Round eye is very lean meat but it can be very tasty if you cook well.  It even becomes special if you make the sauce to go well with.  This time I made the sauce with mushroom, creme and some cheese.  Mushrooms make a great stock and the flavor for the meat.

「ラウンドアイのステーキ・マッシュルームチーズソース」ラウンドアイとはランプに近い牛のお尻のあたりの肉。とてもさっぱりとした部位なので、アジア人は好んで食べることは少ないかもしれない。これは安価な肉だが、焼き方を注意するととても美味しいステーキになる。さらにソースを作ると特別な料理になる。

今回のソースはマッシュルーム、少量のクリームにエメンタルチーズを加えてコクを出した。実はフォンドヴォーなどのソースの出汁となるものを持ち合わせていなかったので、出汁はマッシュルームからのみ。チーズを加えることによって肉によく絡むソースになった。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.