07 January 2014

Spaghetti aubergine


I found pretty Australian aubergines.  I suppose that the season is in summer there now, summer vegetables are in season.  I sauteed slices of aubergine in olive oil then cooked with bacons and tomato sauce.  This is very simple but always tastes good.

「茄子のトマトパスタ」オーストラリア産の茄子がきれいだった。あちらは今夏なので、夏野菜が美味しい時期なのだろうと思い、茄子のパスタを作った。

米茄子は薄切りにし、オリーブオイルでじっくり火を通す。火が通ると量が減るので一個全部使った。油は少な目に使用し、時間をかける。茄子がしんなりしてきたところで、ベーコンとニンニクを加えて更に炒めて油をなじませる。最後にトマトソースを加えて全体がまとまるように蓋をして5分ほど煮込む。茄子のとろみがパスタにからんでとても美味しい。

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