12 March 2014

Chicken tomato curry


There are many good curry take outs in Singapore but to cook at home is a healthy solution.  You'll be surprised to out amount of butter so called ghee contains in good curry.  Even for the Japanese curry cubes, 30% to 40% of the ingredients is lard.  I make mine with olive oil.

「トマトチキンカレー」シンガポールにはカレーの美味しい店が沢山ある。本当に美味しいが、美味しいカレーにはギーが沢山使われているので、あまり食べないようにしている。そもそもカレーの美味しさの根本はスパイスより、油脂と炭水化物の組み合わせだと言われている。

私はオリーブオイルで作り、かなり多めのオイルでルーを作るが、それでもサラサラなのでとろみがつく野菜(今回はズッキーニ)などを入れる。トマト味が好きなので、多めのトマトを入れた。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.