19 March 2014

Nukazuke


「いりぬか+水」

「好みの野菜」


Nukazuke is one of the typical pickles in Japan.  I've found already seasoned Nuka so I gave myself a try to make my own pickles for the first time.  It was ok for the first and second one but it got better by the third one.

I've heard that I need to to take a good care of Nuka everyday by mixing it.  It works better to put the box in room but I keep it in the fridge in Hong Kong.

「ぬか漬け」香港の百円ショップで水を加えるだけで出来るという炒りぬかを見つけたので、初めてのぬか漬けに挑戦してみた。本当に水を加えるだけでそれなりの漬物が出来た。

初めの1、2回は塩分が濃い感じがしたが、よい塩梅になってきたので、大根や人参なども漬けてみた。ズボラな私は毎日メンテナンスが必要なぬか漬けがどれだけ続くか分からないが、今は浅漬けにしてサラダ感覚で野菜を楽しめるのでなかなか気に入っている。

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