"Yung kee restaurant"
Roasted ducks, goose, pork are one of the signature dish of Cantonese cuisine. There are many speciality shops in the town. Roasted meat with rice is one of the local dish I really loved in Hong Kong.
「広東ロースト料理」広東料理といえば、飲茶や海鮮が有名だが、ロースト料理も他に譲れないほど美味しい。ガチョウ、カモ、豚などがあり、それぞれ独特で美味しい。家では作れない料理なので、街には燒臘店がたくさんある。
私は鴨肉が好きなので、よくランチにご飯と鴨のセットを頂く。上の写真はテイクアウトのもの。香港式の焼豚はこの塩豚焼きの「焼肉」か、「蜜汁叉焼」といって、甘いタレに漬け込んで焼いたものの2種類ある。ちなみに私は鴨肉が好きなので潮州料理の「鹵水鵝肉」も好きだ。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.