"Vegetables with tofu"
「ほうれん草と人参の白和え」
"Bean sprouts with ham"
「もやしとハムのお浸し」
"Japanese yam cooked with chicken"
「里芋と鶏肉の煮物」
"Pork belly cooked in soya sauce"
「豚の角煮」
"Hijiki with beans"
「ひじき煮」
I cooked many Japanese dishes for my nephews who live in overseas. My sister also she likes vegetables dishes so I cooked many of them.
「妹好みの料理」妹は和食の野菜料理が好きなので、田舎風の野菜料理をよく作った。地元の話だが、白和えには、たしろ屋のこんにゃくがオススメだ。
豚の角煮には、香港から持ち帰った九龍醤油の老抽を少し加えた。中華圏の料理では、醤油は2種類使う。普通の醤油と、色付け用の老抽。日本のものでもたまり醤油を加えると、見た目がよくなると思う。
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