11 May 2017

Salt Grilled Fish Dinner



Grilled fish is one of the most typical main dish for Japanese home cooking.  Yellow fish is tasty local fish and it goes well as salt grill.  Other small dishes are;

Potato, carrots and broccoli stem Kimpira
Courgettes in sesame soya sauce
Daikon cooked with minced chicken and mushrooms
Radish marinated with shiso paste
Miso soup; tofu with leeks

「魚の塩焼きご飯」魚の塩焼きと言えば私の実家では最も定番な夕飯のおかずだった。黄魚は日本にはない魚だが、白身で脂が乗っていて結構美味しい。塩をしっかりしてオーブンで焼いた。その他のおかずはシンガポールのローカルスーパーで手に入る範囲で作ったもの。

じゃがいも、人参、ブロッコリーの芯のきんぴら
コジェットのごま醤油和え
大根と鶏そぼろの煮物
ラディッシュの紫蘇和え
豆腐とねぎの味噌汁

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.