17 May 2017
Singapore fish ball soup
This is one of the most popular local dish at Singapore food stalls especially among Chinese background Singaporean. I like it too because it's very soothing compares to other spicy choices.
According to my local cooking book, the way of making fish balls is easy, so I tried it with Spanish mackerel. It was extremely easy. I was surprised how easy it was and got a key of making of varieties of fish cakes.
「魚のつみれスープ」これはフィッシュボール・スープと言われている魚のつみれとスープで、シンガポールのフードコートやホーカーで人気の料理。華僑が好む料理でさっぱりして美味しい。
地元料理の料理本で発見したが、作り方が意外に簡単そうなので実際に作ってみた。材料は、サワラ、水、塩、コーンスターチ。鰆は身が柔らかいのでスプーンですくう。 材料を合わせてフードプロセッサーで挽いた。
それを手で丸めて、鰆の頭でとった出汁に落としていくだけ。フードコートのものより格段に美味しくできた。思った以上簡単に、プリプリした魚のつみれと、香りのあるさっぱりした魚のスープができた。
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