「蕪の浅漬け」
「蕪と白菜の漬物のカルパッチョ」
「八代トマト」
「塩トマト」
「白菜」
Vegetables in winter are also delicious in Kumamoto. Tomatoes are the best in December. You would probably wonder why but the best season of Yatsushiro tomatoes is the winter. I also love turnips in this season. They're only available in a short period of time and they're very sweet and juicy.
「冬の野菜」熊本の冬の野菜と言えばトマト。夏が旬のイメージがあるトマトだが、なぜか塩トマトは12月半ばが最盛期。物凄く味が濃くて美味しい。叔母から頂いた八代のトマトも激ウマだった。
蕪も甘くてジューシーで美味しい。私は蕪はあまり塩を使わずに料理するのが好きだ。水気が多いので、塩を使うと水分が出てきて食感が失われる。柚子の汁と合わせたり、白菜の漬物にたっぷりのレモンを絞ったカルパッチョがとても美味しかった。白菜もパリパリで甘くとても美味しい。料理せずにもでそのまま美味しいと思った。
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