05 January 2019

Japanese home dish in December - fish

"Scallops in Sansho"
「ホタテの紐の山椒焼き」

"Tachiuo"
「太刀魚」

"Buri shabu shabu"
「鰤しゃぶ」


"Spanish mackerel in Miso"
「鰆の味噌ソテー」

We have so many varieties of fish in winter of Japan.  One of my favourite food in the winter is "Buri shabu"  Buri; amberjack is one of the most delicious fish in the winter with luscious fish fat.  This fish is great for any types of cooking but Shabu-shabu is one I really love.

「冬の魚」冬の魚料理で大好きなのが、鰤しゃぶ。鰤は九州では長崎などで天然物が獲れるが、養殖でもしゃぶしゃぶには悪くない。塊を買って少し凍らせて好みの厚さに切る。昆布と鰹の出汁に、蕪をすりおろしたみぞれでしゃぶしゃぶすると物凄く美味しい。柚子をたっぷり絞って頂く。 

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