12 March 2020

Japanese Spring dishes -Sashimi

"Ko squid"
「コウイカ」

"Aji with spring onion"
「天然鯵の薬味和え」

"Hamachi"
「ハマチの薄造り」

"Buri with Scallops"
「鰤、貝柱」

"Snapper"
「鯛」

"Scallops with Shiso leaves"
「帆立の紫蘇挟み」

"Maguro with Jinejo yam"
 「マグロの大和芋かけ」

"Konbu marinated flounder"
「ヒラメの昆布締め」

"Octopus"
「タコ」

"Kawahagi"
「カワハギ」

"Buri"
「天然ぶり」

"Hamachi"
「ハマチ」

I have Sashimi every day when I'm back home because they're very tasty and fresh.  We always have seasonal fishes that are extremely tasty in any season but this time was not good fishing season due to the condition of the tide.

「春の刺身」実家に帰ると出来るだけ毎日刺身を頂いている。それは日本での料理で最も私の好きなもので、海外では良いものを食べることが出来ないから。ただ、今回は2月半ばからの時期は潮目があまり良くなく、目新しい季節の魚があまりなかった。美味しかったのが、コウイカ、天然ハマチ、北海道の帆立。

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