13 March 2020

Japanese spring food - seafood

"Grass noodles with crab meat"
「春雨と蟹の甘酢サラダ」

"Hotaru Ika from Toyama"
「富山のホタルイカ」

"Squid with Tarako"
「イカゲソとエノキのたらこバター炒め」

"Sazae"
「サザエ」

"Asari"
「あさりの酒蒸し」

"Scallops with asparagus"
「帆立とアスパラの酒蒸し」

"Asari clams with spring cabbage"
「アサリとキャベツのボンゴレ」

Seafood is delicious in Spring in Japan especially shellfish.  I love cooking seafood in Sake.  I believe that this is the simplest and best way to eat them in Japan.

「春の魚介」春は貝類が美味しい。あさりは小ぶりだが身が詰まっている。貝類は酒で料理するのが一番だ。こんなにシンプルで美味しい食べ方はない。帆立は最後にバターを落とすと尚美味しい。その他、僅かな時期だけ出ていたホタルイカが美味しかった。

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