16 March 2020

Japanese Spring home dish - meat

"Slices of pork with Spring cabbage"
「黒豚と新キャベツの塩炒め」

"Pork balls in sweet and sour sauce"
「甘酢肉団子」

"Chanko pot"
「ちゃんこ鍋」

"Pork with Gobo"
「豚とゴボウ炒め」

"Beef tongue with miso cabbage"
「タン塩とキャベツの味噌タレ」

"Chicken wings cooked in Chinese soya sauce"
「手羽先の中華醤油煮」

"New potatoes with chicken"
「新ジャガと鶏の煮物」

"Hong Kong char siu"
「香港叉焼」

I really love spring cabbage which is very sweet and tender.  I think that this goes extremely well with sliced pork.  I also made my favourite Hong Kong char siu this time with Japanese pork.  It was a great success.

「肉料理」春キャベツと豚肉の組み合わせがとても良いと思う。豚は身も脂も美味しい黒豚がいい。肉を塩で炒めて旨味をだし、キャベツを加えてさっと酒をふってフライパンい蓋をして蒸し焼きにする。頂く時に柚子胡椒を添えたり、レモンをふったりして変化させてもいい。

再び挑戦した香港焼豚はやはり日本の豚で作ると格段に良く出来る。

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