27 July 2012

Two types of Cannelloni

Cannelloni Bolognese with spinach ricotta
「ボロニャソースとほうれん草リコッタチーズのカネロニ」
Cannelloni Bolognese with creme of mushroom
「ボロニャソースとクリームマッシュルームソースのカネロニ」

I've recently found that cannelloni is much better than lasagna.  Both can be cooked in similar ingredients and similar way of cooking, but cannelloni can be much lighter and more refined.  First one is meat sauce and spinach with ricotta cheese combination.  The second one is meat sauce and mushroom cream sauce.  I made them in different occasion but both are equally good.

I used oven cook ready type of cannellonis so I prepared my bolognaise sauce with more liquid than usual because the cannelloni soaks up the water.  It's best to use bottle type of Italian tomato sauce in the bottom of the casserole.

「二種類のカネロニ」最近カネロニがラザニアより美味しいと感じる。どちらも同じような材料を使うが、生地を重ねないせいか、カネロニの方がさっぱりと仕上がる。上の写真はミートソースとほうれん草とリコッタチーズを交合に詰めたもの。下の写真はミートソースときのこのクリームソースを詰めたもの。どちらも同じくらい美味しかった。

カネロニは前茹でが必要ないものを使ったので、ソースを水っぽく仕上げることが大切。イタリアの瓶入りのトマトソースがサラッとしているので、合うと思う。

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