30 July 2012

Enoki to Yuba no curry ni


Enoki is one of common Japanese mushroom and yuba is tofu skin that made from soya milk.  I found these two combination in curry sauce is a great vegetarian dish.

You need to soak the tofu skin in warm water until it becomes soft.  Saute minced garlic, minced ginger and curry powder in olive oil then add enoki and tofu skin.  Add water and dashi soya sauce and cook until the sauce becomes slightly thicker.

「エノキと湯葉のカレー煮」エノキのシャキシャキとした食感と湯葉のまろやかさが完璧にマッチする野菜料理。エノキにはぬめりがあるので、油分や片栗粉がなくてもトロッとしたソースが出来る。

湯葉はぬるま湯でもどす。ニンニクと生姜のみじん切り、カレー粉を適量のオリーブオイルで炒める。エノキと湯葉を加えて炒め、水を足し、出汁醤油で味付けした。チキンストックや中華スープなどでもよいと思う。全体がトロトロになるまで10分ほど煮込む。

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