09 July 2012

Nikujaga


This is the most popular Japanese home dish, potato and beef cooked in soya sauce and mirin.  I usually cook this dish as my mother's way but I've tried one of the famous chefs recipe this time.  It tasted obviously different and I'm not quit sure this is better.  I'll still try other recipe and like to find the recipe of my own.

「肉じゃが」最近定番の家庭料理を有名な料理人のレシピで作ってみている。これは私が尊敬する菊の井の料理長、村田吉弘さんのレシピ。特徴は醤油、味醂を同量で作ること。私はいつも酒や砂糖も入れていたので驚いた。甘い味が好きではない私に丁度よい甘さでとても上品に仕上がった。日本酒にもぴったりだが、ご飯のおかずとしては、少し大人な味な感じがする。次回は別の料理人の酒と砂糖入のレシピを試してみようと思う。

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