12 May 2010

Asperges Vertes a la Pancetta













These asparagus from the U.S. are extremely good.  I bought them from city super, they are so juicy and full of taste that I already bought them three times in this season.  The best way was to eat as this.  Simmer them in salted water, and lightly sear in butter in the end.  I think the asparagus is better to cook until they are tender.  I always think the Japanese; most of the Asian way of boiling or cooking the vegetable very lightly to keep the crunchiness is controversial.  Some vegetables taste much better when they're cooked well.

シティースーパーで買ったアメリカ産のアスパラガスが感動的に美味しい。水水しくて甘みがあり、とろける様な味わい。あまりにも美味しいので2週間に3度もリピート買いした。ムスリーヌソースやマヨネーズソースでも頂いたが、これが一番美味しかった。柔らかく茹で上げたアスパラガスを最後にバターで軽くソテーし、炒ったパンチェッタを添えた。

私はアスパラガスは茹で過ぎてはいけないが、優しく、柔らかく茹でた方が断然に美味しいと思う。和食のようにさっと茹でるだけでは甘みが出ない。野菜はどれでも同様に茹でては美味しくない。シャキシャキ感を味わうものもあれば、それ以外の食べ方をした方が美味しいものもある。

まだこのアスパラがあるなら、次回は茹でたてに「エシレ」バターを落として絡めながら頂こうと思案している。

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