06 May 2010

Salade de Chevre chaud aux asperges blanches













April to early summer is the season of asparagus.  White asparagus flavour is more delicate than the green.  I like white asparagus with simple vinaigrette sauce.  Right after asparagus are blanched, I marinate with light vinaigrette sauce before serving.

アスパラガスのシーズンは4月ころから初夏にかけて。フランスのマルシェではこの時期、緑のアスパラガスの他に土を被せて栽培する白や紫、野生のアスパラガスが登場する。

私は白アスパラガスはヴィネグレットソースに軽くマリネするのが美味しいと思っている。天ぷらなどにしても美味しいだろう。ただ、白アスパラガスはこちらではとても高価なので、もっとも美味しく頂く食べ方をしなければならない。写真はヤギのチーズの サラダに旬の白アスパラガスを添えた。

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