14 May 2010

The day After




The thing I love about cooking is that I can be creative.  One of the thing I like is to alternate, recreate the dish the day before.  

Remember my posting of "Cote de boeuf"?  I reused all the leftover of the night and turn into these different dishs.  The leftover steak became small "Boeuf Bourguignon" that cooked with red wine,tomato paste and fond de veau.  You don't need so much to make the meat taste better because the meat was good enough to eat as steak.  

The bottom of the strew is "Gallette de pommes de terre" from "Pommes Lyonnaises".  Also I made the Entre "Flan aux Epinards" with spinach leftover "Epinards a la creme".

The good thing about the alternation is that you don't need much time to cook them since they're already cooked!

これらの皿は「Cote de Boeuf」の翌日に作ったもの。余ったステーキを赤ワイン、トマトペースト、フォンドヴォーで1時間程煮込んで出来た即席”ブフ・ボーギニョン”(ビーフシチュー)。下はポテトのリオネーズソテーから作ったガレット。ジャガイモをつぶして衣をつけてソテーした。

前菜には「ほうれん草のクリームかけ」を卵を加えて型で焼いて「ほうれん草のフラン」にした。

このような一回料理したものに変化をつけることを考えるのがとても楽しい。既に料理してあるのでごく短時間で調理できるのもよい。そういう訳で私は二人暮らしでも多めに料理を作る。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.