10 August 2010

Brochette de boeuf


I made this with rumsteak and marinated with oriental spices and some vinegar.  Then cooked in the grill pan.  I sticked in the BBQ stick after cooking, so this is not exactly really BBQ dish but it makes summer appearance. 

「串さし牛肉のグリル」はにんにくと酢でマリネした牛肉をさっとグリルしたもの。安くて脂身の少ない牛肉で作るとよい。さっぱりとした赤身牛肉と酢の酸味が夏バテに効果抜群だ。

先ず、にんにくのみじん切りとタマネギの薄切りにオリエンタル(中東風)スパイスと好みのドライハーブ、酢、塩のマリネ液を作る。ワインビネガーが強すぎる場合はレモンやワインを足すと良い。30分程マリネしてグリルパンでステーキを焼く要領で焼く。同様にパプリカ、ズッキーニ、茄子などの野菜をグリルし最後に串に刺す。

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