27 August 2010

Summer Rolls


I used to make this vietnamese speciality because this is very light and tasteful.  Since there is a good vietnam restaurant in Hong Kong, I don't make this dish often at home anymore.  I made this with smoked salmon because this doesn't exist at the restaurant.  The insides are lettuce, rice noodles, herbs such as mints, corianders, basil.

今は香港でお気に入りにのベトナムレストランを見つけたので、自分であまり作らなくなったのだが、生春巻きは大好き。中身は定番のビーフンとレタスにニラ、ミントやコリアンダーなどのハーブを入れて巻く。写真は通常エビを入れるところをスモークサーモンで代用した。

私がこれを家で作って味わう醍醐味はソースを自分で作れる事にある。ベトナム料理は割と好きなのだけど、ディッピングソース(砂糖、酢、唐辛子、にんにくと魚醤の合わせ)が好きではない。我が家ではこの生春巻きに普通の日本の醤油とライムをたらしたもので頂く。それはベトナムの人から見たら全くの冒涜だと思うのだけど、止められない。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.