08 November 2010
Pain Perdu au cacao
"Pain Perdu" is "French toast" in English. I asked my husband many time before if he liked "French toast" and he didn't know what was the "French toast" even as French person. After while I found out the word "Pain Perdu".
This is a perfect way to consume bread, especially Baguette left overs. Usually, the ingredients are eggs, milk and some sugar. I add some cocoa powder and melted chocolate in the end. I also added some dried raisins soaked in dark rum. It's important to let the bread soaked in the milk mixture well, then cooked in the oven.
「ココア味のフレンチトースト」余ったパン(バゲット)をデザートに仕立てたもの。「フレンチトースト」とはもちろん英語でフランス語では「パンパルュデュ」この事は最近知った。過去何度も夫に「フレンチトースト好き?」と尋ねても「フレンチトーストって何だろうね、知らないよ」と言われて、フランス人のくせにフレンチトースト知らないの???と思っていたが、謎が解けた。
ベースはフレンチトーストと同じ、卵と牛乳に砂糖を加えたものにココアを足した。液を沢山作ってパンを浸し、一晩くらい冷蔵庫で浸透させた方がよい。最後はチョコレートを溶かしたものとレーズンをラムに浸しておいたものを混ぜ込んで、アーモンドスライスをふりかけて、オーブンで焼いた。キャセロールの底にたっぷりバターを塗り、少々のバターの細切れをパンの間に何カ所か落とすとよい。
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