This is "Carbonara" pasta with boiled cauliflower. Cauliflower matches perfectly with cream with parmesan cheese sauce. I also used ham for this pasta instead of bacon. Normal carbonara is pasta without any vegetables but this complement it perfectly.
「カリフラワー入りカルボナーラ」これは茹でたカリフラワーをカルボナーラに加えたもの。カリフラワーがクリームとパルメザンチーズソースに素晴らしく良く合う。カルボナーラは大好きなソースだけど、野菜無しでソースもかなりこってり。しかしカリフラワーを加えることで、若干気休め的に軽くなる。野菜を少しでもとれるのも嬉しい。
カリフラワーのゆで汁を少しとっておき、パスタとクリーム、卵黄がボッタリしたら加えて調節するとよい。カリフラワーはあまりゴリゴリの固めに茹でず、少し柔らかめの方が全体に馴染んでよいと思う。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.