23 May 2011

Salmon Papaya salad


The weather in Hong Kong is extremely humid compare to Japan. This is a great light summer salad.  Steamed salmon with papaya and red bel pepper salsa match perfectly well together.  Papaya in Hong Kong is not very sweet so it matches with salad.  It's good to eat in this humid weather.  Sauce is vinaigrette base with some lemon.  I think it can be made with mango if it's not sweet.  You can also add fish sauce to add some asian flavor.

「サーモンとパパイヤのサラダ」戻ってきた香港は、香港らしく蒸し暑くなっていた。蒸し暑い時に美味しく頂ける少しアジアンなサラダを作った。サーモンを蒸し焼きにしたものに、パパイヤ、パプリカとエシャロットのみじん切りをヴィネグレットソースで和えたサルサにレモンを加えたものを合わせた。変な組み合わせなようで、なぜだかとても合っていて美味しい。

香港のパパイヤはあまり甘くなく野菜のようなのでサラダに合うのだと思う。マンゴーをつかってもよいと思うが、日本の甘いマンゴーはおすすめしない。好みでナンプラーを少量足したり、ミントやバジルなどの香草を入れてもよいと思う。

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