27 May 2011

Tagliatelle with Spring cabbage


I love Spring cabbage.  The leaves are  usually much softer and have more flavor than normal cabbage.  Cabbage and ham or any pork products are great combination.  I prefer matching good quality of Jambon supreme or Jambon de paris; which is french cooked ham in English with spring cabbage.

Saute the ham in olive oil in a pan then add plenty of cabbage leaves on the top then cover the pan.  Let the juice of the cabbage release then add some boiling pasta water as sauce.  I believe that Tagliatelle which is flat pasta with egg inside, matches well this sauce.

「春キャベツとハムのタリアテール」春キャベツは葉が柔らかくて香りも高く、とても美味しい。私は繊細な春キャベツにはベーコンより上質なハムが良く合うと思う。デパートのハム屋さんの量り売りのスモークハムかボンレスハムがよい。より薄く挽いてもらうとパスタに馴染み易い。

ハムもキャベツも適当な大きさに手で裂く。フライパンにオリーブオイルを引いてハムを加える(好みでにんにくを先に炒めてもよい)。キャベツを被せて蓋をし、キャベツの水分を出す。パスタのゆで汁を加えてソースにし、パスタを合える。タリアテールとは卵入りの平打ちパスタ。ソースがさっぱり目なので、この卵麺が良く合う。

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